Lov om ændring af beskatningsgrundlag for sundhedsforsikringer

”Konvertibel” sundhedsforsikring – hvordan sikrer vi kunderne bedst så ændringer i skattefradraget for sundhedsforsikringer mærkes mindst muligt?

Baggrund

Regeringen har i finanslovsforslaget for 2012 indregnet en afskaffelse af medarbejdernes skattefrihed for arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer. Vi kender endnu ikke de fremtidige regler, men regeringspartierne har tidligere tilkendegivet, at sundhedsordninger (forebyggelse og behandling af arbejdsrelaterede skader) ikke vil medføre beskatning for medarbejderne.

Koncept

Vi arbejder på at et eller flere selskaber med baggrund i den lægefaglige rådgivning kan tilbyde en samlet sundhedsløsning – Sundhedsløsning Kombi. Den består af en sundhedsordning, der tager hånd om forebyggelse og behandling af arbejdsrelaterede skader og en sundhedsforsikring, der tager hånd om skader opstået i fritiden og om medarbejderens generelle helbredsproblemer.
Da vi som nævnt ikke kender de fremtidige regler, kan vi ikke på nuværende tidspunkt spille ud med et konkret og endelig prissat forslag til løsning. Men et selskab tilbyder, at hvis man har indgået en aftale med os om en sundhedsforsikring som vi kender den i dag, så kan man konvertere til den nye:

Sundhedsløsning Kombi:

med en kombineret sundhedsordning og sundhedsforsikring. Det endelige forslag kommer så snart, vi kender de endelige regler på området.

Alt andet lige vil det betyde:
Hvis vi antager bruttopriser inklusive vederlag på henholdsvis 1.175 DKK og 499 DKK, giver det en årlig skattebetaling for medarbejderen på den personlige marginalskatteprocent gange 499 DKK. Hvis skatteprocenten sættes til 37 bliver skatten 315,- DKK årligt eller 26 DKK pr. måned.

Fortsat behov for sundhedsforsikringer:

Arbejdsgiveren kan naturligvis vælge at kompensere for dette med en mindre lønforhøjelse, idet behovet for en sundhedsforsikring fortsat er til stede, for at opretholde et lavt sygefravær. Det er ikke blevet lettere at komme igennem behandlingsjunglen og det kræver fortsat professionelle behandlere at finde den rette behandling på det rette behandlingssted. Det er uafhængigt af lov om skat.

Kontakt os
 1. Her kan du sende os en besked og vi vil vende tilbage til dig, så snart vi kan
 2. Navn:*
  Please let us know your name.
 3. E-mail:*
  Please let us know your email address.
 4. Telefon:
  Please write a subject for your message.
 5. Gengiv koden (spam tjek)*
  Gengiv koden (spam tjek)
  Invalid Input
 6. Din Besked:*
  Please let us know your message.

 • Care Forsikringsrådgivning A/S
 • CVR: 25733444
 • Adresse: Mosegårdsvej 3, 3480 Fredensborg
 • Tel: +45 70 21 66 11
 • E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.