Sundhedsforsikrede kommer hurtigere tilbage i job

Logo


 Ansatte med en sundhedsforsikring via arbejdspladsen har en uges mindre langvarigt sygefravær end dem uden forsikring. Det sparer arbejdspladserne for over 200.000 uger med sygefravær og de offentlige kasser for næsten en milliard kr. i sygedagpenge på et år, viser analyse fra Forsikring & Pension.


Sundhedsforsikrede medarbejdere har en lavere risiko for langvarigt sygefravær og deres sygefraværsforløb varer i snit en uge kortere.


Det viser Forsikring & Pensions analyse af sammenhængen mellem sundhedsforsikringer og langvarigt sygefravær over tre uger.


Det antyder, at en sundhedsforsikring er mere end blot et luksusfrynsegode. Ud fra tallene ser det umiddelbart ud til, at det også kan være et aspekt, der reelt spiller ind på sygefraværet på arbejdsmarkedet. Det er i første omgang interessant særligt for arbejdsgiverne, men også for samfundet som helhed, hvis de nævnte effekter er til stede, siger professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet.


Effekten på sygefraværet svarer på et år til 220.000 færre uger med sygefravær, 4.200 fuldtidsbeskæftigede og en lille milliard kroner i sparede sygedagpenge.

  • Care Forsikringsrådgivning A/S
  • CVR: 25733444
  • Adresse: Mosegårdsvej 3, 3480 Fredensborg
  • Tel: +45 70 21 66 11
  • E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.